Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın soru önergesine cevap vermiş olup, verilen cevapta ise şöyle açıklamalar yapılmıştır.

Bakanlığa bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Orman genel müdürlüğü için Hazine ve maliye bakanlığı tarafından 2 bin 700 orman ve muhafaza memuru, 300 şoför, bin 200 orman mühendisi, 800 memur olarak toplamda 5 bin kadro ihdası yapılmış olup, alımların kamu personeli seçme sınavı kpss puanlarına göre alımlarının yapılacağı açıklamıştır.

Diğer yandan ise Bakanlık 11 Nisan'da yaptığı açıklama neticesinde bin 200 orman mühendisi ve 2 bin 700 orman ve muhafaza memuru kadrolarının kamu personeli seçme sınavı KPSS'ye ek olarak sözlü ve uygulamalı sınavla alım yapılacağı belirtildi.

5 bin personel alımının kamu personeli seçme sınav ( kpss ) puanına göre yapılacağı ancak 2 kadronun 2 bin 700 orman ve muhafaza memuru ve bin 200 orman mühendisi için kpss'ye ilave olarak uygulamalı ve sözlü sınavın yapılacağı açıklamıştır.

ALIM İÇİN TARİH YOK, YAKINDA İBARESİ VAR!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mayıs ayında 5 bin personel alımının sağlanacağını belirtti hangi kadroya kaç alımı yapılacağını da açıkladı ancak net bir alım tarihi vermedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, alım tarihi yerine çok yakında ibaresi kullandı.