Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından merak ile beklenen KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme ataması tercih ilanı sonunda duyuruldu. Buna göre hangi pozisyon, hangi eğitim durumu için kaç kişilik memur alımı yapılacağı resmen açıklandı. Buna göre önlisans mezunu mülakat olmadan 476 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Peki ön lisans mezunları hangi pozisyonlara müracaat edebilecek, adaylar müracaatlarını nasıl gerçekleştirebilecektir? Merak ile beklediğiniz soruların yanıtlarını sizler için paylaşıyoruz.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak?

Önlisans mezunu 476 memur alımı yapılacak. Buna göre pozisyonlara bakıldığında Anbar memuru, ARFF Memuru, Ambar Memuru, Aşçı, Bilgisayar İşletmeni, Dava Takip Memuru, Enformasyon Memuru, Gişe Memuru, Hemşire, İş Makinası Sürücüsü, Kondoktör, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Memur, Muhasebeci, Programcı, Sağlık teknikeri, Tekniker, Sekreter, Şoför, Teşkil Memuru, VHKİ  vb. gibi kadrolar için atamalar yapılacaktır. Peki adaylar müracaatlarını nereden, nasıl yapabilir?

Başvurular Nasıl Yapılacak?

476 ön lisans mezunu memur ataması yapılacaktır. Buna göre başvurular bugün başladı ve 7 Ocak tarihine kadar ÖSYM sitesi aracılığı ile devam edecektir. Adayların detaylı bilgi edinmesi ve müracaatlarının nasıl yapılacağı hakkında bilgi alması için aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz