Önlisans mezunları geçtiğimiz ay ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girdi. Türkiye'nin her şehrinde yapılan bu sınava milyonlarca aday girerken ÖSYM tarafından yapılan duyuru neticesinde sonuçlar adayların erişimine açıldığı belirtildi. Buna göre puanlar açıklandı peki adayların polis ya da asker olmak için kaç puan almak gerekiyor? Astsubay, subay ya da polis veya komiser yardımcısı kaç puan ile kapatıyor? Taban KPSS puanları nedir?

Önlisans Asker ve Polis KPSS Puanları

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünde görevli polis olmak isteyenlerin ön lisans KPSS'den minimum 65 ile üzerinde puan alması gerekmektedir. Ancak az kontenjan verildiği için adayların 70 puanı geçmeleri yararlarına olacaktır. Ön lisans KPSS ile komiser yardımcısı olunamıyor sadece adaylar polis memuru olabilirler.

Milli Savunma Bakanlığı ya da İçişleri Bakanlığında görevli astsubay olmak için ise adayların 60 puanı geçmesi gerekiyor ancak kontenjana göre değişse de adayların 70 puan ile üzerinde alması girmelerine olanak sağlayacaktır. Ön lisans KPSS ile subay olunamaz.

Editör: TE Bilisim