Ölçme, Seçme ve Yerleşirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile geçtiğimiz ay ön lisans mezunu ve öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlendi. Sonuçlar 26 Kasım tarihi itibari ile açıklanırken adaylar sonuçlarına resmi olarak ulaştı ve hangi kurumlara yerleşebileceğini araştırmaya başladı. Peki KPSS ön lisans puanları ile hangi kurumlara yerleşilebilir, hangi kurumlara atanılır, hangi kurumlar ön lisans KPSS ile memur, kamu personeli, kamu işçisi alımı yapmaktadır?

Önlisans KPSS ile Nerelere Girilir?

Önlisans KPSS puanınız ile Sağlık Bakanlığından, Tarım Bakanlığına, Spor Bakanlığından, Aile Bakanlığına aklınıza gelen her kuruma ve bakanlığa girebilirsiniz. Özellikle Sağlık Bakanlığı ve devlet yararına çalışmakta olan KİT kurumları yani Türk Şeker, Çaykur, MKE, TCDD gibi şirketler alım yapmakta olup bu kurumlara da yerleşme şansınız bulunmaktadır. Peki ön lisans KPSS'den kaç puan almak gerekiyor?

Kaç Puan Almak Gerekiyor?

Polis ya da asker olabilmek için adayların ortalama 70 ile üzerinde puan alması, KİT kurumlarına girmek için baraj puan alan 60 puanı alması (kura ile atama yapılıyor) bakanlıklara girebilmek için ise pozisyonlara göre değişen puan gerekiyor. Örneğin ecza teknikeri 65 puana kadar atanırken, röntgen personelleri 85 civarı puan ile atanmaktadır. Bu puanlar senelik olarak verilen kadrolar ile değişiklik göstermektedir.