Okullar her ne kadar Ağustos ayı içerisinde açılması planlanmış olsa da pandemi kapsamında artan vakalar, okulların açılışını geciktirdi. Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan açıklamalar ile birlikte okulların 21 Eylül tarihi itibarıyla açılacağı ve bu süreye kadar ki dönemde de uzaktan eğitim yapılabileceği belirtildi. Bu açıklamalar sonrasında ise gözler kuşkusuz 21 Eylül'e çevrildi. Bu konudaki en büyük soru işareti ise vaka sayılarının artmaya devam etmesi.

2 Bakandan da okullar hakkında açıklama geldi

Yapılacak açıklamalar büyük önem taşıdığı gibi bugün iki bakandan da önemli paylaşımlar yapıldı. İlk açıklama öğle saatlerinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk okulların açılması konusunda tüm Türkiye genelinde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği ve amaçlarının okulların açılması yönünde olduğunu söyledi. Yapılan bu açıklama okulların açılması konusunda mevcut durumun öğrenilmesini sağlarken, akşam saatlerinde bilim kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da bu açıklamalara değinerek mevcut durumu paylaştı.

Bakan Koca hem bilim kurulu olarak hem de Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini ve sürecin yakından takip edildiğini aktardı. Bakan Koca’nın açıklamalarına göre okulların 21 Eylül'de açılma ihtimali oldukça yüksek. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini aktaran Bakan Koca tüm okullar olmasa da özellikle kritik sınıfların okula devam edebilmesi adına çalışmaların devam ettiğini ve bu yönde farklı formüllerin geliştirilebileceğini belirtti. Yapılan bu açıklamalar okulların açılışına yönelik ciddi bir çalışma yapıldığını ve aynı zamanda 21 Eylül itibariyle tüm öğrenciler için olmasa da okulların kısmi olarak açılacağı konusunda büyük bir izlenim yarattı.

Editör: TE Bilisim