Birçok öğretmeni yakından ilgilendiren haber Danıştay’dan geldi. Buna göre öğretmenlerin uzun süredir uygulanmasını istedikleri MEB ve ÖSYM tarafından yapılan aynı gün sınavlarında, öğretmenlerin sadece tek bir sınav ücreti alması ile ilgiliolarak Türk Eğitim Sen lehine bir karar alınmış olup buna göre artık öğretmenlere aynı gün içinde girilen her sınav için sınav ücreti verilmesi karar bağlandı.

Türk Sen Kararı Açıkladı

Türk Sen tarafından ilgili sınav ücreti hakkında “Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sistem sınavlarında aynı gün içerisinde birden fazla sınav oturumu yapılmasına rağmen o gün için bir sınav ücreti ödenmektedir. Özellikle liselere giriş sınavlarında aynı gün birden fazla oturum yapılmasına rağmen görevli olan personellere bir sınav ücreti ödenmektedir” ifadelerine yer verilirken bu noktada aynı günde birden fazla oturuma giren öğretmenlere yapılanan haksızlık olduğu ifade edildi.

MEB Kararında Tek Ücret Yazılıydı

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 12. Maddesinde yer aldığı itibari ile her bir ders yazılısı bir sınav oturumu olarak değerlendirilmesi gerekirken her oturumda 5 saat ek ders ücreti ödenmesi gerekiyordu. Fakat oturum sayısı yerine oturum gününün kabul edildiği uygulama ilişkin dava Danıştay kararı ile iptal edildi. Buna göre aynı gün içerisinde yapılan her bir oturum için ayrı ayrı sınav ücreti ödenmesi kararlaştırıldı.