Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1 milyon kadrolu ve sözleşmeli öğretmen bulunuyor. Kısa süre içerisinde öğretmen maaşlarına oldukça yüklü bir zam yapılması bekleniyor. Haber öncesinde Temmuz ayı zammı verildi.

 Bu zam ile birlikte hangi öğretmenin ne kadar maaş aldığı da gün yüzüne çıkmış oldu. Öğretmen maaşları ve yapılacak zamlar ile ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

TEMMUZ MAAŞLARINDA ENFLASYON FARKI

Temmuz ayı zamlarına enflasyon farkı da eklendi. Enflasyon zammı ile birlikte öğretmen maaşlarına %8 oranında zam yapıldı. Yeni atanmış öğretmenin maaşı 3.320 lira oldu.

 Temmuz ayı maaşları ayın 15'inde yatırıldığı için aradaki fark 14 günlük fark da buna göre yatırıldı. Yani en düşük öğretmen maaşı 3.423 lira olmuş oldu.

Temmuz ayının gelmesiyle beraber memur maaşlarına zamlar yapılmaya başlandı. Öğretmenlerin zamlı maaşları da verilmiş oldu. Kısa süre önce öğretmen maaşlarının çok ciddi bir yükselme yaşanacağı söylense de henüz böyle bir girişim söz konusu olmadı. Ancak bu zam haricinde Temmuz ayı ödemeleri gerçekleşti. Zamlar %8 civarında olurken yeni öğretmen maaşları 3423 liraya yükseldi.

Hükümet öğretmenlere 14 günlük maaşlarını da ödedi. Zamlı maaşlar günlük kazanç ile 14 ile çarpıldı ve öğretmenlere ödendi.