Sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenleri yakında ilgilendiren müjdeli bir haber MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından geldi. Hamza Aydoğdu’nun sosyal medyadan yaptığı açıklamada 3 bin 200 öğretmenin kadroya geçtiğini açıkladı. Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenliğe geçişi için gerekli olan sürenin 4 yıldan 3 yıla indirilmesinden sonra, Milli Eğitim Bakanlığı da bu doğrultuda ilk adımını attı.

Kararnamen Müdürlüklere Gönderildi

Aydoğdu’nun açıklamasından sonra Bakanlık, kadroya geçiş kararnamesini il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi.Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü, 3200 sözleşmeli öğretmenin kadroya geçiş kararnamesinin illere gönderildiğini açıkladı. Buna göre sözleşmeli olarak görev yapan 3 bin 200 öğretmen artık kadrolu olarak görev yapacak.

Sözleşmeli Öğretmen Atama İşlemleri

Bakanlığın alım ilanından sonra adayların tercih işlemlerini yapabilmek için en az 60 puan ile 40 kurum tercihi alındıktan sonra tercih üstünlüğü de dikkate alınarak puana göre elektronik ortamda sıralanacak. Sözlü puanlara göre yüksekten düşüğe kurumalara atama yapılırken aynı sözlü puanına sahip olan adayların KPSS puanıdikkate alınarak en yüksek puana sahip olan aday üstün kabul edilecek.

Sözleşmeli Öğretmen Maaşları Ne Kadardır?

Farklı özlük haklarına sahip olsalar da devlet memuru alım kanununa göre atanmakta ve memur haklarının bir kısmında da yararlanmaktadırlar. Bu kapsamda 2019 yılında sözleşmeli öğretmen olarak atanan adaylar 3.821 TL maaş almakta olup tecrübe arttıkça ya da karoda yükselerek derece artışı gibi durumlar da ise 4.509 TL’ye kadar maaş artışı olabilmektedir.

Editör: TE Bilisim