Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde istihdam eden FETÖ'cülerin görevden uzaklaştırılması ile boşalan kadrolara 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. Bu atamalar Ekim ayında gerçekleşecek olup eğitimde her hangi bir aksaklığın yaşanmayacağı düşünülmektedir. Şu ana kadar FETÖ'cü olduğundan şüphelenilen 33 bine yakın öğretmen uzaklaştırıldı. Bu personellerin büyük bölümünün FETÖ'cü olduğu tahmin edilmekte olup Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama ile Aralık 2016 tarihinden önce 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının daha yapılabileceği belirtildi.

60 Bin Atama Yapılacak

Bilindiği gibi geçtiğimiz Şubat 2016 tarihinde 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi. Eylül ayında atama yapılmayacak derken Ekim ayında 15 bin atama daha yapıldı. Görevine son verilenlerin yerine ise 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının daha yapılması beklenmektedir.

Yani Ekim ve Aralık ayından öncede toplam 30 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılması bekleniyor. 2016 yılı içerisinde 60 bin atamanın yapılacağı öğrenildi. Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden bu yana ilk defa bu kadar çok atama yapılacak. Bundan önce ki atamalarda sayı 60 bine yaklaşıyordu ancak 60 bin olmuyordu. Aralık 2016'da yapılacak olan atamanın gerçekleşmesi ile 2016 yılı içerisinde toplam 60 bin öğretmen atamasının yapılacağı beklenmektedir. İlerleyen aylarda bu konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığının resmi yazı yayınlaması beklendiği gibi yine aynı konu hakkında sözlü olarak da açıklama yapılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim