Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen 33 bin öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alındı. Sayı oldukça çok olduğu için eğitimin aksaklık yaşanmadan devam edip etmeyeceği soruları sorulurken Milli Eğitim Bakanı 10 Ekim 2016 tarihinde 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde yine açığa bağlı olmak koşulu ile Şubat 2017'den önce öğretmen atamasının yapılacağı haberleri öğretmen olmak isteyenlere müjdeli duyuru olarak iletilmişti. Bugün yeni açıklanan bilgi ile öğretmen adaylarına bir müjde daha verildi.

Şubat İçin Sevindirici Haber

Öğretmen açığının giderilmesi için Şubat'tan önce atamaların yapılması ve Şubat 2017'de yeni öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağı konusunda sorular sosyal medya da konuşulan konular arasında yer almaktaydı. Bugün öğretmen adaylarına müjdeli bir haber verildi. Buna göre Şubat 2017 tarihinde de öğretmen ataması kesin olarak yapılacak. Hangi branştan kaç bin öğretmen atamasının yapılacağı bilinmiyor fakat kesin olarak atama yapılacağı öğrenildi.
Sözleşmeli öğretmenler 10 Ekim 2016 tarihi ile atanacak yani yuvarlama ile okulların açılmasından bir ay sonra eğitim vermeye başlayacaklar.

15 Bin sözleşmeli öğretmen aday öğretmen olarak saylmayacak. Bundan sonra ki yapılacak olan atamaların ise tamamının sözleşmeli olması planlanmakta olup öğretman alımlarının da sözlü mülakat ile yapılması beklenmektedir. Sözlü mülakatta öğretmenlere puan verilecek ve KPSS puanı ile Sözlü mülakat puanları değerlendirildikten sonra öğretmen atamaları Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulacak.