Türkiye’de yaklaşık 1,6 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren konuların başında bazı meslek gruplarına verileceği vaat edilen 3600 ek gösterge yer alıyor. 3600 ek gösterge genel olarak unvan ve hizmet sınıfında meydana gelecek olan değişimi ifade etmektedir. Bu kapsamda kamuda görev alan polis, hemşire, din görevlilerini ilgilendiren göstergenin kabulü ile bu meslek grubu çalışanlarının emekli maaşları yüzde 20 oranında artacak. Aynı zamanda emekli ikramiyelerinde de 25 bin Tl bir artış olacağı biliniyor. Bu kapsamda öğretmenler dahil olmak üzere ilgili meslek çalışanlarına bu yıl sonuna kadar göstergenin geleceği ifade edilmişti.

Seçim Öncesi Vaat Edilmişti

İlgili gösterge için Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turankonunun Meclis kapanmadan gündeme gelebileceğini ve Meclis takviminin uygun olması halinde 3600 ek göstergenin seçim öncesinde çıkarılabileceği belirtmiş olmasına rağmen, meclisin tatile girene kadarki sürecinde konu ile ilgili olarak herhangi bir gelişme kaydedilmedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran Açıkladı

Konu ile ilgili olarak en son Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, öğretmenlerin ana gündeminin 3600 ek gösterge olduğunu belirterek bir açıklamada bulundu ve "Öğretmen ihtiyacı konusunda makas daralmış durumda" diyen Mustafa Safran, "Gelecek projeksiyonu açısından da öğretmenlerin yer değiştirme isteklerinin karşılanması açısından da bu konu önemli. İstihdam boyutu ile doyuma ulaşma tartışmaları var. Öğretmen ataması bekleyenlerin beklentilerinin karşılanabilmesi açısından da yeni alan açılması bir anlamda 3600 ek göstergeye bağlı olacak gibi" şeklinde konuyu ifade etti.

Editör: TE Bilisim