Dün TBMM’ye sunulan kanun tasarılarında biri de her yıl 24 Kasım tarihinde, o yılın Kasım ayı maaşı oranında öğretmenler günü ikramiyesi ödenmesi olup bu tasarı sonrası birçok öğretmen adayı ilgili kararın mecliste kabul edilmesini merakla beklemeye başladı. İlgili tasarı ve son durum hakkında bilgiler ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Kanun Teklifi Meclise Sunuldu

İlgili teklif şu şekilde meclise sunuldu.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

EK MADDE 45- Kanunda yer alan eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olup ve fiili olarak öğretmenlik mesleği yapanlara, her yıl 24 Kasım tarihinde, o yılın Kasım ayı maaşı oranında Öğretmenler Günü İkramiyesi ödenir. MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer. MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

Teklif ile, fiili olarak öğretmenlik mesleği yapmakta olanlara, her yıl 24 Kasım tarihinde, o yılın Kasım ayı maaşı oranında öğretmenler günü ikramiyesi ödenmesi amaçlanmaktadır.

Daha Önce de Gündeme Gelmişti

TBMM’ye sunulan teklif daha önce de gündeme gelmiş olup o günden bu yana konu ile ilgili somut bir adım atılmamıştı. Buna göre teklifin kabul edilmesi durumunda öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Gününde bir maaş ikramiye verilmesi gündeme gelecek.

Editör: TE Bilisim