Türkiye'de eğitim döneminin daha önceden yapılan açıklamalar doğrultusunda 31 Ağustos 2020 tarihi itibariyle açılması bekleniyordu. Bununla birlikte mesleki eğitimler ve hazırlıklar 17 Ağustos tarihi itibariyle başlayacaktı. Ancak geçtiğimiz gün milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda bilim kurulu önerileri ile okulların 21 Eylül tarihi itibariyle açılacağı belirtildi. Yapılan bu açıklamalar, aynı zamanda okullarda yeni bir süreci de beraberinde getirirken akıllardaki bir soru da öğretmenlerin başlangıç tarihi oldu. Öyle ki öğretmenler okullar açılmadan daha önceki tarihlerde eğitim dönemine başlayarak, çeşitli hazırlıklar gerçekleştiriyordu. Bu konuyla ilgili detaylar bugün itibariyle netlik kazandı.

Öğretmenler okula ne zaman başlayacak? İşte o tarih!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama doğrultusunda öğretmenlerin yeni eğitim dönemine yönelik hazırlıklarını yapmak adına 24 Ağustos tarihi itibariyle okullarda olacağı belirtildi. 81 il milli eğitim müdürü ile yapılan toplantılarda tüm hazırlıklar ve konu ile ilgili detaylar masaya yatırılırken, 24 Ağustos tarihine kadarki süreçte tüm illerde gerekli tedbirlerin alınması ve eğitim dönemine hazırlık konusunda çalışmaların yapılması istendi. Yeni öğretim yılı hazırlıkları ve çeşitli stratejilerin geliştirilmesi adına her yıl olduğu bu yıl da öğretmenler eğitim dönemi açılmadan önce okullarda yer alacak ve çalışmalarına başlayacak.

Soru işaretleri giderildi!

Yapılan bu açıklamalar ile birlikte okullardaki soru işaretleri de giderilmiş oldu. Bununla birlikte öğretmen ve öğrencilerin tüm koronavirüs tedbirlerine uygun bir şekilde çalışmalarını sürdürebilmesi adına bu eğitim döneminde korona virüsün ilk gündem maddelerinden birisi olması bekleniyor. Devlet okullarında öğretmenler tarafından öğrencilere yönelik herhangi bir online eğitim sunulmadığından dolayı, eğitim hazırlıklarında da herhangi bir ihmal ya da aksaklık yaşanmayacak.

Özel okullara özel izin

Özel okullar daha önceki tarihten itibaren online eğitimler ile eğitime başlayabilecek ve öğrencilere uzaktan eğitim verebilecek. Bu konuda öngörülen tarih ise 17 Ağustos. Ancak bu online eğitim için kesinlik bulunmadığı gibi karar özel okulların insiyatifine bırakılmış durumda. Devlet tarafından çeşitli online sistemler ve televizyon kanalları aracılığıyla öğrencilerin kademelerine uygun eğitimler aynı şekilde verilmeye devam edecek.

Editör: TE Bilisim