Milli Eğitim Bakanlığına atanan öğretmenler bundan önce KPSS ve ÖABT puanlarında branş sıralamasına girmekte ve en yüksekten en düşüğe doğru sıralama yapılmakta  atamalarda bu sıralamaya göre gerçekleştirilmekteydi. Ancak sonradan getirilen mülakat sistemi ile öğretmen adayları aynı zamanda mülakatta da puan almakta ve ataması buna göre gerçekleştirilmektedir.

Mülakat sistemi yoğun tepkilere neden olduğu için Milli Eğitim Bakanlığından bu konu hakkında yeni çalışmaların yapılması istendi. Buna göre son günlerde öğretmen atama mülakatlarına yönelik çok sayıda haberler yapılmaya başlandı peki mülakatlar kalkacak mı?

MÜLAKATLAR KALKACAK MI?

Öğretmen atamalarının kalkacağına yönelik pek çok içerikler üretilmeye başlandı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığından bu konu hakkında henüz şu şekilde yapılacak diye yayımlanmış bir açıklama yok fakat mülakatlarda düzenlemelerin yapılacağı tahmin ediliyor. Peki mülakatlarda ne gibi düzenlemeler yapılabilir.

PUAN SİSTEMİ YERİNE GEÇTİ - KALDI

Milli Eğitim Bakanlığı şu anda mülakatlarda öğretmen adaylarına mülakat puanı vermektedir. Yerine getirilebilecek sistem olarak puan yerine geçti kaldı sisteminin getirebileceği tahmin ediliyor.

PEKİ ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı mülakatlarında düzenleme yapılır ve puan yerine geçti, kaldı sistemi getirilirse atama nasıl yapılır? Size örnek vererek açıklayalım.

Örnek: Baraj puanını geçen öğretmen adayları mülakata alınır, burada öğretmene sorular sorulur ve uygunsa adaya ''geçti'' notu verilir. Ancak aday uygun değilse ''kaldı'' notu verilir. Tüm geçti notu alan adayların KPSS, ÖABT puanlarına göre başarı sıralaması yapılır. Bu başarı sıralamasına göre en yüksekten düşüğe doğru MEB atamaları gerçekleştirir.

TÜM MEB HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim