Milli Eğitim Bakanlığı her sene öğretmen ihtiyacına göre alım yapacağı kadro sayısını belirler ve Maliye Bakanlığına gönderir. Maliye Bakanlığında incelenen kadro sayısının onaylanması ile öğretmen atamaları gerçekleştirilmektedir. Bu sene çok öğretmen atamasının yapılacağı bekleniyordu ancak beklendiği gibi olmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mart 2017'de 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercihlerini kabul edecek. Başvuru yapacak olan adayları mülakatlar bekliyor ve adayların mülakatlarda da başarılı olması gerekmektedir. Peki mülakatlarda neler yapılır? Mülakatlar nasıl yapılacak?

Mülakatta 60 Puanı Geçenler Tercih Yapabilir

Milli Eğitim Bakanlığı komisyon üyeleri tarafından yapılan mülakatlarda adayların en az 60 ve üzeri puan alması gerekmektedir. 60 ve üzeri puan alan adaylar MEB tarafından atama hakkında sahip olur ve atamalarda tercih yapar.

Mülakatlarda Neler Sorulur?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mülakatlarda nelerin sorulacağına dair kesin olarak net bir bilgi verilmemektedir. Ancak ana ölçütler hakkında açıklamalar yapılmıştır. Buna göre;

Adayın başarılı olması gerektiği 4 ana ölçüt bulunmaktadır. Bunlar Bir konuyu kavrayıp özetleme ve ifade yeteneği, iletişim becerisi ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık, temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleridir. Adayların bu ana ölçütlerde başarılı olması ve komisyon üyeleri tarafından 60'ın üzerinde puanlandırılmış olması gerekmektedir. Puan ölçütleri hakkında bilgi edinmek için aşağıda ki linki takip ediniz.
Editör: TE Bilisim