Ülkemizin en çok atama yapan kamu kurumları arasında yer almakta olan Adalet Bakanlığı her sene 10 bin civarında memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup geçtiğimiz gün Adalet Bakanı Abdülhamit Gül büyük müjdeyi verdi. Bakan Abdülhamit Gül bu ay içerisinde sözleşmeli personel ve daimi işçi alımlarının bu ay içerisinde açıklanacağı belirtildi. Buna göre adayların en çok beklediği ilan gardiyan yani infaz koruma memuru İKM olarak bilinmektedir. Peki İKM'ye ilişkin detaylar nelerdir?

6 Bin İKM Alımı Bekleniyor

Adalet Bakanlığı memur, personel, işçi gibi bir çok kadro için alım yapıyor. Gardiyan yani infaz koruma memuru İKM için 6 binlik ilan beklenmektedir. İlan Ocak 2021 tarihinde gelecek. Ocak ayında İKM alımının gelmesi halinde sizlere mobil uygulamamızdan bildirim göndereceğiz. Hemen aşağıdan indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Hangi Şartlar Aranacak?

6 bin gardiyan alımında en az lise mezunu olmak KPSS'den 70 ile üzerinde puan almış olmak, erkekler için 170 cm ile üzeri, kadınlar için 160 cm ve üzerinde puan almış olmak lise, ön lisans ya da lisans bölümlerinden her hangi birinden mezun olmak, boy kilo arasında 13'den fazla ve 17'den aşağı fark olmamak gibi şartlar aranacaktır. Adaylar şu anda KPSS puanının 60'a indirilmesini talep ediyor. Öyle ki çoğu bakanlık ilanlarını 60 ile üzerinde olacak şekilde yayımladı.

Editör: TE Bilisim