Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, avukatlık olmayacak ama hukuk fakültesini bitirenlerden avukat, hakim, savcı veya noter adaylığına başvuracak olanların girişte aşması gereken bir baraj sınavı geliyor dedi. Samsun Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide genç avukatlarla bir araya gelen Feyzioğlu, tecrübelerini anlattı.

BARAJ SINAVI GELİYOR

Muhakeme, akıl yürütme ve vicdani kanaat gibi kavramların yargıdaki önemini vurgulayan Feyzioğlu, her hakimin mahkemesinde ‘’ Bu bana daha doğru geliyor ‘’ diye kendi usulünü uygulaması olamaz diye konuştu. Adalet Bakanlığı ile çok ciddi ve güzel bir yargı reformu çalışması içerisinde olduklarını söyleyen Metin Feyzioğlu, yıllardır avukatlık sınavı peşindeydik. Avukatlık sınavı olmayacak ama başka bir şey olacak hukuk  fakültesini bitirenlerden avukat, hakim, savcı veya noter adaylığına başvuracak olanların, bu  mesleklere girişte aşmaları gereken bir baraj sınavı geliyor. Baraj muhtemelen 70 olacak." İfadelerini kullandı.

KONTENJAN DOLDURULMASIN

Sınavı geçebilecek kalitede öğrenci yetiştiremeyen hukuk fakültelerinin kontenjanını doldurmaması gerektiğini söyleyen Feyzioğlu, ilk adımdan itibaren hukuk kurallarını hukukçu gibi bilen bir kişinin polislik eğitimi almasından söz ettiklerini ve orta vadede yapılması gereken ise tüm avukat, hakim ve savcıların Fransa’da olduğu gibi yüksek lisans zorunluluğuna tabii tutulması ve Almanya’daki gibi iki devlet sınavından sonra mesleğe başlaması gerektiğini söyledi. Samsun Barosunca Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşmasını tamamlayan Metin Feyzioğlu, meslekte 25,40,50 ve 60 yılını tamamlayan avukatlara madalya ve plaketlerini takdim etti.

Editör: TE Bilisim