İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı bünyelerinde ki subay, astsbay ve uzman çavuşlar ile görevlerini sürdürmeye devam ederken pek çok ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu aday yeni dönem uzman çavuş alımı ilanının ne zaman yayımlanacağını merak etmektedir. Bundan önceki dönemlerde jandarma uzman çavuş alımı ilanının birisi sona ererken ertesi gün yeni bir ilan daha yayımlanmaktaydı ancak bu sene 9 aydır halen bir ilan gelmiş değil. İlanlar neden yayımlanmıyor, yeni alımlar yapılmayacak mı?

İLAN NEDEN YAYIMLANMIYOR?

Şu anda Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde on binlerce uzman çavuş bulunmakta olup kadrolardaki doluluk seviyesi bir hayli arttı. Özelikle Jandarma Genel Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanmasından sonra Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü pek çok operasyonu beraber yapmaya başladı. Bu da personellerin ortak kullanılması sistemine gitme yolunu gösterdi ve alımların bir hayli düşmesine sebebiyet verdi.

Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay alımını genel olarak sene de bir kere yapmaktadır. Personel sayısı oldukça arttığından dolayı bundan sonraki dönemlerde uzman çavuş alımlarının da sene de bir kereye çevirilmeye gidildiği planlanmaktadır. Özellikle sahada İHA ve SİHA ile teknolojik araçlarının da kullanılmaya başlanmasından sonra personellerin saha görevlerinde azalmalar meydana geldi.

Editör: TE Bilisim