Milyonlarca KPSS katılımcısı aday, memur olma hayaliyle sınava giriyor. Milyonlarca aday, büyük emeklerle, umutlarla katıldığı sınavlarda, KPSS ve uygulama sınav notu yüksek dahi olsa, katıldıkları sözlü mülakatlar sonucu elenebiliyorlar. Kamuya yapılan memur personel alımlarında, sadakati ve liyakati ölçmek, memurun kendini ifade edebilme, muhakeme ve temsil yeteneğini belirlemek amacıyla yapılan bu mülakatlar, yazılı ve uygulamalı sınavlarda çok yüksek puanlar alan adayların, bütün emeklerinin boşa gitmesine neden olabiliyor.

Adayların talebi " Memur adaylarının kaderini mülakatlar belirlemesin "

Kamuya yapılan memur alımlarında, mülakatlara katılan; yüksek puanlar aldığı halde mülakatlarda çok alakasız puanlar alarak elenen memur adayları, sözlü mülakatların memur adaylarının kaderinin belirlenmesinde etkin rol oynamasını istemiyorlar. Mülakatların, genel anlamda ifade yeteneği, muhakeme ve temsil becerisinin ölçülmesinde uygun olduğunu, ancak bazı sınavlarda bu amacın dışına çıkılarak hakkaniyete aykırı davranışlar sergilendiğini ifade ediyorlar. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden seslerini duyurmaya çalışan adaylar, sitemiz isinolsa.com üzerinden de bizlere çok sayıda e-mail ve mesaj göndererek, taleplerinin gündeme aktarılmasını istiyorlar. Kamuya yapılan memur alımlarında, daha doğru ve aykırılığa mahal vermemiş mülakat süreçlerinin geçirilmesini, büyük emeklerle hazırlanmış, büyük umutlar beslemiş ve tek hayali kamu kurumlarında memur olarak, devletine ve milletine hizmet etmek olan adayların emeklerinin heba edilmemesini bekliyorlar. 

Kamuya yapılan memur alımları, gündem haberleri, KPSS ve kamu gündemine yönelik tüm gelişmeleri anlık olarak takip ederek, mobil cihazlarınıza bildirim almak için mobil uygulamalarımızı aşağıdaki bağlantılardan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim