Bilindiği üzere FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesinden sonra yeniden kamuya girmemeleri için mülakat sistemleri tüm kamu kurumlarına getirildi. Şu anda yayımlanan tüm açıktan atamalarda mülakat sistemleri uygulanmaktadır.

Mülakat denildiği zaman halkın ilk aklına torpil gelmektedir. Buna göre çevresi geniş olanlar ve zengin olanların torpil bularak kamu kurumlarına mülakattan yüksek puan alarak daha kolay atandığı adaylar tarafından belirtilmektedir. Bu gibi sorunların giderilmesi için mülakatların kaldırılması talep edilmektedir.

MÜLAKATLAR KALKSIN HAK EDEN KAMUYA ATANSIN

Bilindiği üzere mülakatların gelmesi ile özellikle sosyal medya platformu aracılığı ile binlerce aday kampanya başlatarak mülakatların kaldıırlması yönünde seslerini duyurmaya çalışmaktadır. İşin Olsa ekibine mülakatların kaldırılması yönünde müracaat edenlerin sayısı da bir hayli arttı ve bizlerde adayların sesleri olarak mülakatların kaldırılmasını talep etmekteyiz.

Buna göre adaylar kamuya atamaların mülakatlar ile değil sınav sonucuna göre yapılmasını istiyor. Örneğin önceden öğretmen atamalarında mülakat yoktu. Diyelim ki sınıf öğretmenliği branşında aday kendi branşında ilk 2 bin sıralamaya girdi. MEB sınıf öğretmenliği için 2 bin ve üzeri öğretmen alacağını belirttiğinde branş sıralamasına göre aday atandığını garanti olarak bilmekteydi. Fakat şu anda mülakat sistemi olduğundan dolayı kimsenin ataması garanti değil. KPSS'den 90 - 95 alan bir adayın dahi ataması garanti değildir.

Torpil bulamayanların mağdur olmaması, sınavdan yüksek alanların mağdur olmaması ve bu konunun daha fazla uzamaması için mülakatların kaldırılması hak edenin kamuya atanması en doğru seçenek olarak gözükmektedir.

İşin Olsa - Özel Haber

Editör: TE Bilisim