Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan bugün son dakika açıklaması ile KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme memur ataması sonuçları açıklandı. Buna göre taban ile tavan puanlar duyurulurken en dikkat çekici pozisyonlar bilindiği üzere yine mühendislerdir. Genel olarak açıktan atanan mühendisler merkezi atamaya da başvurmaktadır. Bu seferki alımda 219 pozisyon ve 300'den fazla kadro verildi. Bugün sonuçlar açıklandı. Peki hangi branş kaç puan ile kapattı?

En Düşük Puanları Derledik

Mühendis atamaları bilindiği üzere genel olarak yüksek kapatmaktadır. Sizler için en düşük kapatan bölümleri derledik. Özellikle mühendislik okumak isteyen kişiler bu bölümleri tercih edebilirler.

Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği lisans programından mezun olmak 80 ve 82 puan ile kapattı, Nükleer Enerji Mühendisliği lisans programından mezun olmak 83 puan ile kapattı, Uzay Mühendisliği lisans programından mezun olmak 80 puan ile kapattı, Fizik mühendisliği bölümü ise 73 puan ile kapattı.

Yukarıda hangi mühendislik bölümlerinin en düşük puan ile kapattığını derledik. Diğer bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği vb. gibi bölümlerin alımları merkezi atamalarda çok düşük olduğu için oldukça yüksek kapatmaktadır. Devlete girmek isteyipte mühendis okuyacak adayların seçeceği bölümlere dikkat etmesi gerekiyor. Özelde mühendislik yapak isteyenler için sorun teşkil etmemektedir.

Editör: TE Bilisim