Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklamaya göre MSB ve Jandarma Subay-Astsubay-Uzman Erbaş alımı konusunda soru işaretleri giderildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında normalleşme süreci kapsamında detayları paylaşırken Milli Savunma Bakanlığı tarafından personel teminin de yapılacağı ifade edildi.

1 Haziran’da süreç başlıyor

Milli Savunma Bakanlığı ve askerliğe yönelik alımlarda ilk aşamada 31 Mayıs’ta olacak. 31 Mayıs’ta terhis işlemlerinin başlayacağı öğrenilirken 1 Haziran itibariyle de MSB ve Jandarma Subay-Astsubay-Uzman Erbaş alımı konusunda paylaşımlara başlanacak. Milli Savunma Bakanlığı tarafından subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli er alımında aday ve yedek adaylarla ilgili açıklamaların yapılması bekleniyor.

Uzman erbaşlarda özel durum

Yapılacak alımlarda dikkat edilmesi gereken detaylardan birisi uzman erbaş alımları. Zira ilgili alımlara yönelik daha önce yapılan açıklamalarda alımların 2022 yılına kadar durdurulduğu belirtilmişti. Bu nedenle alımlar yapılmaya başlanacak olsa da yeni uzman erbaş alımı yapılmayacak. Bu konuda tek istisna ise kazanan kişiler olacak ve kazanan uzman erbaşlar için eğitim süreci başlatılacak.

Jandarma alımları da başlıyor

Aynı şekilde Jandarma Genel Komutanlığı tarafından da işlemler 1 Haziran itibariyle başlatılacak. Bugüne kadar yapılan alımlar, kaldığı yerden devam edeceği gibi 1 Haziran’da 4. grup süreci başlatılacak.