Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki kuvvet komutanlıkları olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı her sene personel ihtiyaçlarına göre subay alımları gerçekleştirmekte olup adaylar nefeslerini tuttu ve 2020 yılı için subay alımlarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki 2020 yılı subay alımına yönelik bir duyuru geldi mi? Subay alımında tarih var mı?

Kasım-Aralık Aylarına Dikkat Çekildi

Milli Savunma Bakanlığı her sene subay alımı gerçekleştirmekte olup ilanları genel olarak Kasım ile Aralık ayları içerisinde gerçekleştirmektedir. (- + 1, 2 ay oynayabilmektedir.) Geçtiğimiz senenin şartları ile bu senenin şartları bir olmadığından dolayı bu sene ilanın biraz daha geç duyurulacağı ve Kasım ile Aralık ayları içerisinde personel temin sistemi üzerinden kamuoyuna duyurabilir.

Virüs Tarihi Erteleyebilir

Şu anda tüm bakanlıklar ve kamu kurumları Sağlık Bakanlığı ile kordineli bir şekilde faaliyetlerini sürdürmekte olup askeri okullarda geniş denetimler altında eğitimlerini gerçekleştirmektedir. Buna göre virüsün seyrinin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde nasıl olacağının bilinmemesi sebebi, subay alımında fiziki yeterlilik ve mülakatların uygulanması bu uygulamalarda binlerce adayın bir arada bulunması, Ankara güzergahına gelip gitmesi ve bu sırada virüsü taşımaları ya da kapmaları gibi sorunlar ile karşılaşılabileceği sebebi ile tarih ileri bir zamana aktarılabilir. Ancak bunlar olası yorumlar olarak bilinmekte olup virüsün kontrolü Sağlık Bakanlığı tarafından ele alınır bir vaziyette devam ederse tüm atamaları her hangi bir eksiklik ile karşılaşmadan yapılacağı ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim