Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınan karar ile Türk vatandaşlarının askerliklerini erteleme süresi bilindiği üzere yeni dönem ile değişti. Buna göre değişmeyle beraber pek çok genç e-Devlet üzerinden askerlik erteleme, erteleme iptali ya da tecil gibi işlemler gerçekleştirmekte olup sizler için Milli Savunma Bakanlığı askerlik erteleme tecil işlemlerinin nasıl yapılacağını açıklıyoruz.

Askerlik Nasıl Tecil Edilir?

Lise, ön lisans ve lisans mezunuysanız ve tecil etme olanağınız varsa aşağıdaki adımları uygulayınız.

  1. e-Devlet kanalına T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız.
  2. Arama bölümüne Askerlik Erteleme yazınız
  3. Karşınıza 6 farklı (hızlı doldurulan) form çıkacak. Bunları doldurunuz.
  4. İşlemi kaydedeniz ve onaylanmasını bekleyiniz.

e-Devlet üzerinden yaptığınız askerlik tecil işlemleri bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğündeki askerlik şubesine yönlendirilecek ve askerlik şubesi tarafından onayın verilmesi ile birlikte tecil işlemleriniz gerçekleştirilecektir.

1 İş Gününde Yansıyor!

Sizler için askerlik tecil etme ve askerlik tecil iptal etme gibi işlemleri gerçekleştirdik. Genel olarak yapılan işlemler ertesi iş gününde hemen sisteme yansıyor ve askerlik durum belgesi sorgulamaya baktığınızda teciliniz işlenmiş oluyor.

Tecil Onaylandı Mı Nasıl Bakılır?

Tecil işlemlerinizi yaptınız ve şimdi tecil işleminiz onaylandı mı sorgulamak için hemen yine e-devlete giriş yapınız ve arama yerine askerlik durum belgesi yazınız. Karşınıza çıkan .pdf dosyayı kontrol ederek teciliniz onaylanmış mı yoksa halen sınıf, tertibat mı yakıyor kontrol ediniz. Eğer teciliniz onaylanmadıysa en yakın askerlik şubesine şahsen müracaat edin ya da nüfusa kayıtlı olduğunuz askerlik şubesini telefonla arayarak bilgileri kontrol ettiriniz.