Milli Savunma Bakanlığı ASAL tarafından yayınlanan son duyuru ile yedek subay,astsubay, erbaş ve er alımı ile ilgili tercih sürecinin ne zaman sona ereceği netleştirildi. Açıklamalara göre ilgili tercihlerde son tarih 20 Aralık 2019 olacak. Bu tarihe kadar tercihlerini yapabilecek olan er ve erbaşların sonuçları ise Şubat tarihi için Ocak ayı içerisinde açıklanacak.

Duyuruda yer alan detaylarda özellikle 2020 yılının Şubat ayı dahilinde yapılacak alımlar için tercihlerin yapılması gerektiği vurgulanırken, kişilerin 20 Aralık tarihine kadar yoklama tercih sürecini tamamlanması istendi.

Tercih Yapmayanlar Ne Olacak?

20 Aralık tarihine kadar herhangi bir tercih işlemi yapmaya fakat yoklamasını yaptıran askerler için tercihler Türk silahlı kuvvetleri tarafından yapılacak. Bu aşamada ise silahlı kuvvetlerindeki ihtiyaçlar gözetilecek ve bu doğrultuda yerleştirme yapılacak. Yoklama işlemleri henüz yapmayan kişiler ise ilgili işlemlerini e devlet aracılığıyla kolay ve hızlı bir şekilde yapabilir.

MSB ASAL Yedek Subay Astsubay ve Erbaş-Er Alımı Başvurular Ne zaman Sonuçlanacak?

Tercihler sonrasında sonuçlar ise 24 Ocak tarihi itibariyle açıklanmış olacak. Bu tarihte yapılacak duyurular sonrasında 2020 yılının Şubat ayında yapılacak alımlar için hiçbir soru işareti kalmayacak ve süreç resmen başlatılmış olacak.