Milli Savunma Bakanlığı pandemi ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçmekte olup sevk ve celp tarihlerinde bazı ertelemeler yapmaktadır. Buna göre geçtiğimiz hafta yeni açıklamalar ile ertelemelerin yapıldığı belirtilirken bugün bir son dakika haberi daha verildi ve sevk işlemlerine birkaç gün kala bazı kuvvet komutanlıklarının sevk tarihlerinin ertelendiği açıklandı.

Yeni Sevk Tarihleri Açıklandı

"Pandemi ile mücadele tedbirleri kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı emrine 23-25 Kasım 2020 tarihleri arasında sevk edilmesi planlanan yükümlülerin sevk işlemleri 22-24 Aralık 2020 tarihleri arasında, 22-24 Aralık tarihleri arasında sevk edilmesi planlanan yükümlülerin sevk işlemleri 26-28 Ocak 2021 tarihleri arasında icra edilecektir." açıklaması yapıldı.

Ertelenen Kuvvet Komutanlıkları

Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Komutanlığında asker altına alınacakların sevk işlem tarihleri ertelenmiştir. Kara Kuvvetleri ile Hava Kuvvetlerinde silah altına alınacak olan kişilerin sevk tarihlerinde her hangi bir erteleme işlemi yapılmamış olup bu kişiler belirtilen tarihlerde sevk kağıtlarına alarak birliklerine teslim olmaları gerekmektedir.