Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz aylarda memur personel eksikliğini gidermek için farklı kadrolarda ve alanlarda toplamda 165 kişilik boş kadro ile alım yapacağını ilan etmişti. Adaylar bazı nitelikleri taşımaları durumunda başvurularını gerçekleştirdiler. Milli Savunma Bakanlığı 165 Memur alımı ilanına başvuru yapan binlerce aday büyük heyecan ile sonuçların açıklanmasını beklemektedir.

Milli Savunma Bakanlığı bu yönde başvuru kılavuzu yayımlamıştı ve bu kılavuzda tüm detayları verdi. Yayımlanmış olan başvuru kılavuzunda göre adaylar için sonuçlar 18 Mart 2019 tarihinden sonra İnternet aracılığı ile adaylara duyurulacak.

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN ALIM YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı toplamda 165 kişilik boşluk ile alım yapacağını belirtmişti. Bu yönde binlerce aday bu ilana başvuru yaptı. Adaylar başvurularını, memur, VHKİ, Tekniker, Mühendis,Mal Sorumlusu, Psikolog, Bahçıvan, İş Güvenliği Uzmanı, Uzman, Coğrafyacı, Teknisyen, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Aşçı, Hizmetli, Berber, Hademe, Hukuk İşleri Uzmanı, Gemi Adamı Öğretmeni, Hesap Sorumlusu pozisyonları için yaptılar.

Adaylardan bazı nitelikler aranmıştı. Buna göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunundaki şartları taşıyan adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise, ÖN Lisans ve Lisans puanı almış olanlar, 35 yaş sınırını taşıyan adaylar başvuru yaptılar.

SONUÇLAR 18 MART 2019 TARİHİNDEN SONRA AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı başvuru kılavuzuna göre adaylar için başvurular 28 Aralık 2018 tarihi ile 15 Şubat 2019 tarihleri arasında alındı. Binlerce başvuru alan MSB sonuçların ne zaman açıklanacağını da belirterek adaylara bilgi vermişti. Bu yönde Milli Savunma Bakanlığı Başvuru ve sınavlar için çağrılacak adayların genel ağ (İnternet) üzerinden yayımlanması 18 Mart 2019 tarihinden sonra yapılacağını belirtti.

SEÇİM AŞAMALARI NASIL OLACAK?

Milli Savunma Bakanlığı almış olduğu başvuruları inceleyerek adayların KPSS puanı türlerini sıralayacaktır. Yapılacak sıralamaya göre adayların puanları en yüksekten en düşüğüne kadar sıralanarak adaylara sınav çağrısı yapılacak. Uygulanacak usuller ise, Başvuru Evraklarının Kontrolü ( Kayıt- Kabul ), Uygulamalı Sınav:, Mülakat sınavı şeklinde yapılacak.

İlk etapra Uygulamalı sınav, yapılacak sıralama sonucuna göre kadro sayısının 20 katı kadar çağırılarak sınav yapılacak olup Uygulamalı sınav sonucuna göre tekrar en yüksek puandan en düşüğüne sıranarak kadro sayısının 6 katı kadar aday Mülakat sınavına katılacaklardır.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMA:

MSB 265 memur alımına başvuru yapmış olan adaylar için başvuru sonuçları açıklandığında anında telefonunuza bildirim alabilirsiniz. Bunun için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında sonuçlardan haberdar olabilirsiniz. Yada Sosyal Medya hesaplarımızı takip ederek sonuçları ana sayfanızdan ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.