Milyonlarca Memur ve Memur emeklisini ilgilendiriyor. Zam oranı için görüşmeler sağlandı ve oranlar açıklandı. Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. 4 Milyon Memur ve 2 Milyon memur emeklisini ilgilendiren karar duyuruldu. 2022 ve 2023 yılları Memur zam oranları açıklanmış olup oranlar şöyle:

ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİ AÇIKLAMASI:

Tabii sendikalarla uzlaşmak, sözleşme yapmak takdir edeceğiniz gibi kolay bir iş değil. Büyük bir uzlaşmayla buraya geldik. Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum. Genel çerçevede yürüttüğümüz genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık. bu uzlaşma zeminini şimdiden bütün memurlara, çalışanlara, kamu görevlilerine, Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyorum. Türk ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte yüzde 7 büyüdü. Bu Türkiye'nin üretim gücünü ifade eden bir göstergedir. Enflasyon altında yurttaşımı, çalışanlarımızı, kamu görevlilerimizi ezdirmeyeceğiz.

2022 - 2023 ZAM ORANLARI BELLİ OLDU!

2022 memur emeklisi ve memur maaşlarında 2022 ilk yarısında % 5 ve ikici yarısında %7 zam yapılacak.

2023 yılı memur ve emekli maaşlarında ise İlk yarıda % 8 ve ikinci yarıda % 6 zam yapılacağı açıklandı.

özleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsendi. Yüzde 1'de örgütlü sendikalara zam verildi. 1 35 TL olan toplu sözleşme aidatını 400 TL'ye çıkardık.