Aile Ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Türkiye'de geliri kısıtlı olan ve şartlara uyan ailelere elektrik yardımı yapılacağı belirtildi. Başvuru ile birlikte hak sahibi olabilecek olan aileler, yardımlarını PTT üzerinden düzenli bir şekilde alabilecek.

Elektrik Yardımı Başvuru Şartları Nedir?

Elektrik için yardım almak isteyen vatandaşların öncelikle olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmekte. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan aileler arasında hanedeki kişi başına geliri asgari ücretin üçte birinden daha az olması en önemli kriter. Bu nedenle elde edilen tüm gelirlerin belgelenebilir durumda olması, kayıt dışı bir gelirin olmaması önem kazanmaktadır.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılacak olan başvurular sonrasında ailelerin öncelikli olarak ekonomik durumu inceleniyor. Bu nedenle kişi başı gelirin 609 liradan az olması halinde aileler yardım almak adına uygun görülüyor. Elektrik tüketimi desteğinde evde yaşayan kişi sayısına göre bir destek sağlanıyor. Bir ya da iki kişi için 75 kilovatsaat, 3 kişi için 100 kilovatsaat, 4 kişi için 125 kilovatsaat ve 5 kişi için 150 kilovatsaat olarak yapılan bu ödemeler güncel dönemdeki tutarlara göre hesaplanarak kişilere elektrik yardımı olarak ödeniyor. 2019 yılı itibariyle Türkiye'de minimum 53.27 TL maksimum ise 153 TL gibi bir elektrik yardımı yapılıyor.