Milli Eğitim Bakanlığı her sene öğretmen alımı yapmaya devam ederken bundan sonra ki atamaların kadrolu yerine sözleşmeli olarak yapılacağı açıklanmıştı. Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin meslekten ihraç edilmesi ile boşalan kadrolara sözleşmeli öğretmenler atanacak ve yapılan duyuru ile Kamu Personeli Seçme Sınavından 50 ve üzeri puan alan adayların tamamının başvurabileceği duyurulmuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen atamalarını mülakat yöntemi ile gerçekleştirmiş ve mülakatlar üç grup halinde gerçekleştirilmişti.

Mülakat Tarihleri Duyuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen ataması için mülakat yöntemi uyguladı ve mülakatların ne zaman yapıldığına dair bildiri yayımladı. 15 Ağustos 2016 - 19 Ağustos 2016 tarihlerinde KPSS10 (Alan gerektirmeyen mülakat yapıldı), 19 Eylül 2016 - 25 Eylül 2016 tarihleri arasında KPSS121 alan bilgisi gerektiren mülakat yapıldı. Yine 19 - 25 Eylül tarihinde dersane ya da etüt merkezinden başvuru yapan öğretmen adaylarının mülakatları tamamlandı. Öğretmen adayları 18 farklı bölgede 500'e yakın komisyon üyesi karşısında mülakatlara tabii tutuldu.

Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan duyuru ile mülakat sonuçlarının 29 Eylül 2016 Saat: 09.00 itibari ile MEB'in resmi internet sitesinden yayımlanacağı belirtildi. Sabah erken saat itibari ile MEB mülakat sonuçlarını açıklayacak ve hangi adayın kazandığı öğrenilecek. Kazanan adaylar 4 Ekim - 7 Ekim tarihleri arasında tercih ekranlarından tercihlerini yapabilecek ve 10 Ekim'de de atamalar düzenlenecek.