Ülkemizde en çok atama yapan kamu kurumlarından bir tanesi Sağlık Bakanlığıdır ki her sene ilgili bakanlık doktor kadroları ve diğer sağlık kadroları için 20 bin civarı atama gerçekleştirmektedir. Buna göre geçtiğimiz senelerde hemşire atamaları konusunda büyük çalışmalar yapılmıştı ancak bu sene daha az hemşire alımı yapıldığı için Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanı daha yüksek kapattı. Tüm sağlık kadrolarının atamaları hususunda bundan sonra azalma mı meydana gelecek denilirken Milliyetçi Hareket Partisi MHP'den Milli Eğitim Bakanlığı MEB'e kanun teklifi hazırlandı ve TBMM'ye sunuldu.

ÖZEL VE DEVLET OKULLARINA SAĞLIKÇI ALINSIN

Milliyetçi Hareket Partisi MHP tarafından hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kamun teklifinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve devlet ilköğretim okulları ile ortaokullarında görevlendirilmek üzere sağlık personeli atamasının yapılması gerektiği belirtildi. MEB okullarına atanacak olan sağlık personellerinin ilkyardım önleyici ve koruyucu vasfında görev yapması beklenmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'nin ilgili konu hakkında nasıl bir açıklama yapacağı net olarak bilinmemek ile birlikte eğer Milliyetçi Hareket Partisi MHP tarafından yayımlanan kanun teklifi kabul edilirse özel ve devlet okullarına sağlık personeli alımları yapılacaktır.

Sizce okullara sağlık personeli alınmalı mıdır?

Editör: TE Bilisim