Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 26-27 Kasım hava durumu tahminlerinde yağış uyarıları yapıldı. Değerlendirmelerde Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, iç Anadolu Bölgesi, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi’nin büyük bir kesiminde yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edilirken özellikle Isparta ve Burdur çevrelerindeki yağışların çok kuvvetli olacağı belirtildi.

26 -27 Kasım Hava Durumunda Antalya İçin Uyarı!

Uyarının yapıldığı en önemli bölge ise Antalya oldu. Antalya'da kilometre kareye yüksek oranda yağış olması bekleniyor. Yayınlanan bültende özellikle bölgedeki vatandaşların su basmalarına karşı dikkatli olması ve önlem alması gerektiği belirtildi.

Fırtına Uyarısı!

Uyarılarda fırtına için de belirli bölgelerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Batı Akdeniz ve iç Anadolu'nun Güney bölgelerinde yaşanacak fırtınaların saatte 80 kilometreye kadar çıkabileceği ve bu nedenle ağaç devrilmeleri, çatı uçmaları gibi olaylara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Yağışlar 26 Aralık Akşam İtibariyle Geliyor!

Özellikle bu akşam saatlerinden itibaren Bursa, Edirne, İstanbul, Kocaeli, Afyonkarahisar, İzmir, Manisa, Muğla, Antalya, Hatay, Mersin, Ankara, Eskişehir, Kastamonu, Samsun ve Amasya gibi bölgelerde sağanak yağışların başlaması bekleniyor.

Meteoroloji 26 -27 Kasım Hava Durumu Haritası

Yayınlanan raporlara göre bölgelere göre beklenen hava olayları şöyle;

Editör: TE Bilisim