Türkiye'nin farklı bölgelerinde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere her sene açıktan atama ve merkezi atama yöntemi ile memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere merkezi atama konusunu açıklayacağız.

İşin Olsa ekibi olarak son günlerde yaptığımız haberlerin bir bölümünde merkezi yerleştirme ataması kelimesi bulunduğu için adaylarımız merkezi atama nedir, merkezi yerleştirme atama nedir gibi sorularını bizlere iletti. Bilmeyen takipçilerimiz ve okurlarımız için merkezi atama kavramını açıklıyoruz.

MERKEZİ ATAMA NEDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Merkezi atama nedir? Merkezi atamanın kelime karşılıklarına baktığınızda genel olarak karşınıza Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin puan sıralaması yaparak gerçekleştirdiği atamalardır gelmektedir. Peki bu ne ifade ediyor. Kısaca merkezi atama ÖSYM tarafından her sene yapılan ve adayların KPSS puan sıralaması ile yerleştirmelerine olanak sağlanan atamalardır. Örneğin bu sene için merkezi atamalar 2018/1 ve 2018/2'dir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine kadrolar Devlet Personel Başkanlığı üzerinden gönderilmekte olup puan sıralaması ÖSYM tarafından en yüksekten düşüğe doğru yapılmaktadır ve adayların KPSS puanları karşılaştırılmaktadır. Bu atamalara başvurmak için KPSS puanına sahip olmak, pozisyonlar için niteliklere sahip olmak ve isteniyorsa belgelerinizin olması gerekmektedir.

AÇIKTAN ATAMA NEDİR?

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER