Memur alımlarında artık temiz kağıdı istenecek ve memurlar için de polislere uygulanan güvenlik soruşturması uygulanacak. 
FETÖ’nün darbe girişiminin ardından örgütle mücadele konusunda yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Sistem açığını kapatmak için memur alımlarına yeni kriterler eklendi. Kamu çalışanlarının alımlarında işleyen prosedürde ciddi anlamda değişikliklere gidilecek. Bundan sonra kamuya alınacak personellere de polislere uygulanan güvenlik soruşturması uygulanacak ve memur adaylarından temiz kağıdı istenecek. Ayrıca belediyeye personel alımında da merkezi sınav zorunluluğu getirilecek. Daha önce memur alımlarında hiç konuşulmayan bir konu da gündemde. Artık personel alınırken sadakat koşulu da aranacak. Bu sayede terör örgütü üyelerinin belediyelerde yuvalanmalarının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Merkezi sınav yapılarak seçilecek olan belediye personelleri de güvenlik soruşturmasına tabi tutulacak. 

İhanete Af Yok

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin ardından çok sayıda memur ihraç edildi. Bundan sonraki süreçte de terör örgütü üyesi olan ya da bağlantısı olan memurların işine son verilecek. Bu süreçte OHAL düzenlemelerine de gerek duyulmayacak. İhanet ettiği tespit edilen bir memur hiçbir koşul aranmaksızın ihraç edilecek. Bu konuda gerekli düzenlemeler yapılarak kısa süre içerisinde yasalaştırılacak. Belediyelere merkezi alımla personel atamasının tarihi hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.
Editör: TE Bilisim