Memurların 2016'da Alacakları Maaş Zamları
 
1 Kasım seçimlerinden önce yapılacak bir çok zammın müjdesini veren Başbakan Davutoğlu'nun seçim vaatleri için verilen süre Ocak ayında başlayacak. 2016 Ocak ayında başlaması planlanan zamlar arasında en çok sabırsızlıkla bekleneni ise tabi ki Asgari ücret zammı oldu.
 
2016'ın Ocak ayında ilk maaşlarını zammı almanın hesaplarını yapan Asgari ücretli çalışanlar büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. 2016 Ocak ayı itibariyle yapılacak olan zamlardan sonra maaşlar brüt olarak 1665 lira civarında olacak. Asgari ücrete yapılacak olan bu zam, memurunda yüzünü güldürecek. Yapılacak bu zamlardan sonra memur maaşlarında da gözle görülür bir değişiklik olacak. Memur maaşlarına da ek olarak ilave zamlar yapılacak. Toplu sözleşmelerin 2016 ve 2017 yılları içinde yapılacak olan enflasyon farkı ise yüzde 11,5 oranında artacak.
 
Asgari Ücret zammı ile Toplu sözleşme zammından sonra 2016 yılında oluşacak olan Memur maaşlarının değerlendirmesini sizlerle paylaşıyoruz. Aşağıda vermiş olduğumuz tabloda 2016 için verilen değerleri bulabileceksiniz. Verilen tabloda toplu olarak beklenen Asgari geçim indirimleri ile Toplu sözleşme zam oranları da eklenmiştir. Sizler için paylaştığımız bu tablolarda Araştırma görevlisi, Hukuk Müşaviri, Ambar Memuru, Arkeolog, Asistan, Aşçı, Başkomiser, Bekçi, Belediye Başkan Yardımcısı, Berber, Bilgisayar işletmeni, Biolog, Başkanlık Müşaviri, Başmüfettiş, dağıtıcı, Cezaevi Vaizi, Cezaevi Müdürü, Bölge Müdürü, Daire Başkanı, Çözümleyici, Bilgisayar işletmeni ve Diyetisyen gibi daha bir çok sayamadığımız meslek gruplarına yönelik net maaş ve kesintilerini bulabilirsiniz.
Maaş Tablosuna Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim