Birçok memurun merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili geçtiğimiz aylarda Ak Parti Sözcüsü Çelik tarafından açıklama yapılmış ve birçok kişi bu açıklamadan sonra gelişmeleri merakla bekliyordu. Çelik tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili gelişmelerin yaşandığı ifade edildi. Çelik “3600 ek gösterge konusu ile ilgili yaklaşımımız pozitif bir yaklaşımdır. Negatif ele aldığımız bir konu yok arkadaşlarımız çalışıyor” ifadesi ile 3600 ek gösterge bekleyenlere müjdeyi vermişti. Konu ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan bir açıklama daha geldi.

Kalın’dan 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir basın mensubunun 3600 ek göstergenin söz verildiği gibi 2019 sonuna kadar çıkıp çıkmayacağını sordu. Kalın’ın bu soruya yanıtı ise “Bu toplantıda gündeme gelmedi. İleriki dönemde gündeme gelebilir. Ama bugünkü toplantıda 3600 ek gösterge konusu gündemimizde yoktu” şeklinde oldu. Birçok kişi 2019 sonuna kadar ilgili düzenlemenin meclise gelmesini bekliyordu. Fakat yapılan açıklamalara göre 2020 yılı içerisinde ele alınması muhtemel görünüyor.

Maaşlarda Artış Olacak

3600 ek göstergenin2200'den 3600'e çıkacak olan gösterge 25 yıl hizmeti bulunan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emekli aylıklarının 650 TL’ye 30 yıl hizmeti bulunanların 696 TL’ye ve 35 yıl hizmeti bulunanların da 740 TL’ye artış yapılmış olacak. Aynı zamanda emekli ikramiyesinde de çok önemli artış söz konusu olacak.

Editör: TE Bilisim