Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kamudaki bürokrasinin azaltılması, iş ve işlemlerin hızlandırılması, kamu personellerinin kendi yeteneklerini geliştirebilmelerine olanak tanınması ve şartların iyileştirilmesine yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla gündeme geldi. Cumhurbaşkanı' nın talimatının ardından, kamuda yeni dönem olarak kayıtlara geçecek sistematiğin adımları atılmaya başlandı.

Kamuda meydana gelecek değişiklikler

Kamu kurum ve kuruluşlarında personellerin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanınması, bürokrasinin azaltılarak, hizmetin hızlandırılması, personel-hizmet-para mekanizmasının yapılandırılması gündeme taşındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimatla, kamudaki yeni süreçlerin adımları atılmaya başlandı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren düzenlemeler yapılarak, kamunun daha sağlıklı ve efektif ilerleme kaydetmesi sağlanacak. Personellerin analiz edilip ödüllendirilmesi, kamuda esnek çalışma sürecinin uygulanması, performans sisteminin tamamiyle uygulamaya geçirilmesi gibi projeler kamudaki yeni dönemin önemli detayları olarak aktarılıyor. Kurum içi eğitimlerin uygulanmasıyla, personellerin kendi yetenek ve eğilimlerine yönelmelerine imkan tanınması, mevcut yeteneklerinin geliştirilmesi, performans odaklı çalışma ve ödüllendirme sistemiyle işlemlerin hızlandırılması, hizmet-personel-para olarak uygulanışta olan mekanizmanın yerine daha işlevsel ve hizmet odaklı bir anlayışın getirileceği ifade ediliyor. Kamuya yapılan bu değişikliklerle birlikte tüm işlemlerin hızlanacağı, bürokrasinin azalacağı ve hem vatandaş, hem personel hem de devlet için ortak fayda paydasında buluşulacağı aktarılıyor.

Düşünceleriniz neler?

Kamuya yapılacak olan bu değişiklikler, memur ve memur adaylarını yakından ilgilendiren kamuda yeni dönem süreci için sizlerin düşünceleri neler? Kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanacak bu düzenlemeleri doğru buluyor musunuz? Yorumlar kısmından bizlere düşüncelerinizi, kamuda karşılaştığınız problemleri ya da olası çözüm önerilerinizi aktarabilirsiniz. Bizler de sizlerin düşüncelerini gündeme taşımaya çalışıyor olacağız.