Ülkemizde milyonlarca memur her sene verilecek olan zamları araştırmakta olup yapılacak olan zam hakkında değerlendirme yapmaktadır. Her ne kadar verilen zamlardan memurlar memnun olmasa da Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde hazinede ki para dikkate alınmakta ve zam oranları buna göre belirlenmektedir. Buna göre 2017 yılında memurlara verilecek olan zam oranı ve ücreti belli olduğu gibi en düşük memur maaşları da öğrenilmiş oldu. İşte yapılacak olan zam miktarı ve detaylar.

%7 Zam Müjdesi

Buna göre 2017 yılında memurlara Ocak ayı itibari ile yüzde 3 oranında zam yapılacak. Bu zam memurların maaşına yansıyacağı gibi Temmuz ayında memurlara yüzde 4 daha zam verilecek. Yani 2017 yılında memurlara toplam yüzde 7 zam verilmesi bekleniyor. Ücrete çevrildiğinde ise memur maaşlarının Ocak ayında 79 lira ila 285 lira arasında artması beklenmektedir. Bu rakamlar ile en düşük memur maaşı 2 bin 757 lira olacak. Müsteşar maaşları ise 9 bin 783 lira olacak.

Memur emeklilerine de aynı oranda zam yapılması planlanmakta olup en düşük memur emeklinin maaşının bin 752 lira olması beklenmektedir. Bilindiği gibi çocuklu ve evli memurlar daha yüksek maaş aldığı gibi derecesi düşük olan memurların daha yüksek maaş aldığı da belirlenmektedir. Buna göre alınan maaşlar yüksek olduğu için bu memurların daha fazla zam alacağı da bilinen konular arasında yer almaktadır. Zam oranlarında her hangi bir değişiklik yapılırsa sizleri yine isinolsa.com aracılığı ile bilgilendireceğiz.