Türkiye'nin dört bir yanında görevlerine devam etmekte olan kamu kurumlarında yüz binlerce farklı pozisyonlarda çalışmak üzere memur istihdam etmektedir. Memur olmak isteyenlerin en çok aradığı sorulardan bir tanesi memurların haftada kaç saat çalıştığıdır. Peki memurlar haftada kaç saat çalışır? Engelli memurlar da durum farklı mıdır?

Memur Çalışma Saatleri Nedir?

Kamu kurumlarında görevli memurlar günlük olarak 8 saat çalışır. Haftaın 5 günü istihdam edilmekte olan personeller toplam 40 saat çalışmaktadır. Fakat tüm personellerde durum böyle değildir. Kimi kamu kurumlarında çalışma saatleri daha fazladır ve cumartesi ile pazar günleri de personeller mesaiye çağrılabilmektedir. Tabi ekstra çalışılan her 8 saatin üzerine süre personelin maaşına mesai olarak yansır. Peki engelli memurlarda durum nedir?

Engelli Memur Çalışma Saatleri

Engelli memurlarda diğer memurlar gibi genel olarak günlük 8 saat çalışmakta olup ilgili personeli zorlamayacak, sağlık sorununu tetiklemeyecek yerlerde ve zorluklarda mesleklerde istihdam edilmekte olup yine bu personellere sağlık sorularını tetiklemeyecek, zorlamayacak şekilde cumartesi ve pazar günleri mesai verilebilmektedir. Ekstra olarak engelli memurlar il valilikleri tarafından okulların tatil edilmesinde engenlli memurlarda işe gitmemektedir.

Yukarıda verilmiş olan detaylar memurlar için geçerli olmak ile birlikte sözleşmeli personel, ücretli personel, geçici personel, asker, polis vb. gibi pozsiyonlarda çalışan adayların çalışma saatlerinde farklılıklar olmaktadır.

Editör: TE Bilisim