Memur ve Emekliler Gözünü Haziran Zammına Çevirdi

Temmuz ayı zam oranını binlerce memur ve emekli bekliyor. Haziran ayı enflasyon rakamları memur ve emekliler için büyük önem taşıyor. Yılın ilk 5 ayında yüzde 5,30 çıkan anflasyon rakamları ile 1,9 milyon emekli ve 2,5 milyon memur olmak üzere toplam 4,4 milyon kişinin enflasyon farkı alacağı Maliye Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Temmuz ayında yüzde 3 oranında toplu sözleşme zammı alacak olan memurların aynı zamanda enflasyon farkı da alacağı artık kesin. Ama farkın ne kadar olacağının kesinleşmesi için de Haziran ayı enflasyon rakamlarının ortaya çıkması gerekiyor.

Memur ve memur emeklilerinin yanı sıra 8,9 milyon SSk ve Bağ-Kur emeklisi de Haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyor. Çünkü Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin Temmuz zammı 2015 yılının ilk 6 ayında gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacak. Buna göre Bağ-kur ve SSk emeklileri Ocak-Haziran enflasyonu ne çıkarsa o oranda zam alacak. Yılın ilk 5 ayında açıklanan enflasyon rakamlarına göre Bağ-kur ve SSK emeklilerinin yüzde 5,30 gibi bir zam alması bekleniyor. Ancak Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra bu oran azalabilir de artabilir de.

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen zam da verilecek. Bu emeklilerden maaşları bin liranın altında olanlar bin liraya maaşları bin lirayla bin yüz lira arasında olanlar bin yüz liraya tamamlanacak.

Editör: TE Bilisim