Birçok memurun gözü kulağı, sendikalar tarafından açıklanması beklenen zam oranları ve diğer ödenek tutarlarına kilitlenmişti. Başta Kamu-Sen ve KESK olmak üzere konfederasyonlar tarafından zam oranları yavaş yavaş belli olurken bu alanda beklenen ve son zam ve refahpayı açıklamasını Memur-Sen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında duyurdu. Buna göre Memur-Sen tarafından memur maaşlarında 2020 ve 2021 toplu iş sözleşmesi kapsamında yüzde 8+7 zam istediği açıklandı.

Memur-Sen’in 2020-2021 Teklifi

Memur-Sen tarafında yapılan açıklama ile birlikte memur temsilcilerinin hükümetten istediği zam oranları da son halini almış oldu. Buna göre Memur-Sen tarafından yapılan son açıklamada 2021 – 2021 Toplu İş Sözleşmesi’nde taban aylığa seyyanen 200 ₺ ödenek, bunun yanında ilk yıl için yüzde 8+7, ikinci yıl için yüzde 6+6 zam istenirken birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebi de yine hükümete belirtildi. Bu doğrultuda memur maaşlarına uygulanacak olan zam oranları da diğer konfederasyonların açıklamaları ile belli olmaya başladı.

Son Söz Hükümetin

2020 ile 2021 yılı için taban memur maaşlarına uygulanacak olan zam oranları ve refah payı talepleri sendikaların açıklamaları ile son halini aldı. Buna göre KESK, asgari geçim indirimi hariç en düşük memur maaşının 4.222 ₺’ye çıkarılmasını isterken Kamu-Sen ilk yıl için yüzde 10+10 zam, Memur-Sen ise ilk yıl için yüzde 8+7 zam talebinde bulundu. Bundan sonraki aşamada ise hükümet ile zam pazarlığı için masaya oturulacak.

Editör: TE Bilisim