Ankara'daki bir otelde düzenlenen toplantıda kürsüye çıkan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gündemin en çok konuşulan konularına değindi ve konu sözleşmeli kamu personellerine geldi.

Dünya çapında gelir adaletsizliğinin ve haksızlıkların giderek artığını belirten Yalçın, sadece son 1 yılda dünyanın en zengin 8 kişisinin gelirinde meydana gelen artışın küresel çapta yoksulluğu 7 kere çözebilecek büyüklükte olduğunu dile getirdi ve gelir adaletsizliği probleminin çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Sendikal mücadeleye yeni bir soluk getirdiklerini ve bunun küresel çapta örnek teşkil ettiğini belirten Yalçın, sendikal hakların genişlemesini mümkün kılan toplu sözleşmelerin mimarının Memur Sen olduğunu ifade etti.

Kamuya sözleşmeli personel alımlarına son verilmesi gerektiğini, kamunun personel istihdamının tamamının kadrolu personeller aracılığüıyla sağlanmasının şart olduğunu belirten Yalçın, tek istihdam şeklinin kadrolu olması gerektiğini altını bir kere daha çizdi. Mevcut düzen değiştirilinceye kadar sözleşmeli personellerle kadrolu personeller arasındaki izin ve diğer sosyal haklarda yaşanan adaletsizliklerin de acilen giderilmesi gerektiğini belirten Yalçın, sistemde yaşanan sorunların giderilmesinin elzem önem taşıdığını savundu. 

Yalçın, ayrıca görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına da tüm kurumlarda çalışan personellerin girebilmesi gerektiğini savundu.

Editör: TE Bilisim