2020 ve 2021 yıllarında memur maaşlarında uygulanacak zam oranları hükümet ile memur konfederasyonlarının anlaşamaması üzerinde hakem heyetine götürülmüştü. Maaş zamları hakkında son sözü söyleyen olan hakem heyeti ise memur maaşlarına yapılacak zam oranlarını açıklanmıştı.

Binlerce memur ve memur emeklisine ilk yıl yüzde 4+4 ve ikinci yıl ise 3+3 zam yapılmasına karar verilmiş olup bu karar başta memur konfederasyonları olmak üzere birçok memur ve memur emeklisini mutlu etmemişti. Bu noktada Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci meclise seslenerek bugün açıklanan enflasyon oranı sonrasında memurun cebine yansımayan zamların mecliste görüşülmesini ve bir memur paketi sunulmasını talep etti.

Kahveci Zamları ve Oranları Eleştirdi

Kahveci tarafından bugün yapılan açıklamada elektriğe gelen yüzde 15 zam ile doğalgaza gelen yüzde 54’lük zammı vurgulayarak “Görülüyor ki bu enflasyon cebimize yansıyan zamları ölçmüyor” ifadesine yer verdi. Memur maaşlarında erimeyi hatırlatan Kahveci “Yeni yasama yılında TBMM’den bir memur paketi talebimizi yineliyoruz” şeklinde açıklamasına devam etti.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı sonrasında enflasyonun yüzde 10’un altına düştüğünü kimin hissettiğini soran Kahveci ayrıca memurun ve vatandaşın cebine yansımadıktan sonra tüm bu zamların kağıt üstünde kaldığını ifade ederken memur ve memur emeklilerinin hissedeceği bir zammı, bir memur paketini yeni yasama yılında beklediklerini açıkladı.

Memur Maaşları Erimişti

Temmuz ayında enflasyon oranının yaklaşık yüzde 1 olarak açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşlarına zam oranı da yüzde 5 olarak ifade edilmişti. Yeni açıklanan yüzde 1,36’lık enflasyon oranı sonrasında memura verilen ikinci altı aylık zam oranı olan yüzde 5, yeni açıklanan yüzde oranın 1,36’sı daha ilk aydan eriyerek memurun elinde 2019’un kalan altı aylık bölümü için sadece yüzde 3,35 zam kalmış oldu.

Memur Maaşlarındaki erime haberi için:https://www.isinolsa.com/maaslar/memur-zammi-temmuzda-azaldi-h27825.html

Editör: TE Bilisim