Ülkemizde memur emeklisinden işçi emeklisine birçok emekli vatandaş olmakla birlikte çoğu zaman bireyler maaşlarına ilişkin detayları nasıl öğreneceklerini merak etmektedir. İşte bu noktada SGKK tarafından online olarak sunulan birçok hizmet kapsamında bireyler tek tıkla maaş bilgilerine erişim sağlayabilmektedir. Yeni Şafak’ın haberlerine göre, işte emekli maaşı sorgulamaya ilişkin detaylar.

Ne Zaman Emekli Olacağım?

Vatandaşlar SGK tarafından sunulan hizmet doğrultusunda ne zaman emekli olacaklarını da öğrenebilmektedir.

Memur olanlar ve ne zaman emekli olacaklarını merak edenler https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ internet adresinden sorgulama,

İşçi olanlar için ne zaman emekli olacaklarını sorgulamak için https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ internet adresinden sorgulama,

Son olarak ise BAĞ-KUR’lu olanların ne zaman emekli olacaklarını öğrenmek için https://uyg.sgk.gov.tr/EMEKTARWEB/hakKazanma.do adresinden sorgulama yapmaları gerekmektedir.

Ne Kadar Emekli Maaşı Alacağım?

Emekli olmayı düşünenler ya da emekli olan vatandaşların merak ettikleri konular arasında emekli olduklarında ne kadar maaş alacakları ya da emekli maaşlarına ilişkin detaylar yer almaktadır. Bu doğrultuda SGK tarafından;

4C maaş bilgisi için https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do internet adresinden derece, kademe, ek gösterge, makam ve diğer detaylar girilerek ikramiye ve maaş hesaplaması yapılabilmektedir.

İşçiler ise maaş detaylarını https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ internet adresinden kolaylıkla öğrenebilmekte olup burada kimlik numarası, sicil numarası, nüfus, ve diğer bilgiler girilerek ilgili ay maaş bilgilerine kolaylıkla erişilebilmektedir.

BAĞ-KUR’lu olanlar için ise maaş bilgisini sorgulama https://uyg.sgk.gov.tr/WS_EMEKTAR_AYLIKGELIRHESAPLAMA4B/AylikHesaplaAction.do?dispatcherMethod=aylikHesaplaSayfa internet adresinden gerçekleşmekte olup burada vatandaşlar T.C. kimlik numaraları, bağlı olunan kurum bilgilerini girerek tek tıkla emekli maaş bilgilerine ulaşabilmektedir. Fakat burada bireylerin “Asıl aylık talep durumunda hizmetler ve kayıtlar incelendikten sonra hesaplanabilir. Bu ekranda hesaplanmış aylık resmi evrak olarak kullanılamaz ve Hizmet bilgileri kurallara uygun girilmemişse aylık bu ekrandan hesaplanamaz” uyarına dikkat ederek sorgulama yapmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim