Ülkemizde en çok konuşulan ve tartışılan konulardan biri olan erken emeklilik hali hazırda EYT meselesi ile gündemden düşmüyordu. İlgili konu ile alakalı olarak ise mecliste görüşülecek olan bir teklif birçok emekli adayını heyecanlandırdı. Buna göre her ne kadar meclisten geçmesi zor da görünse ilgili tasarıda yer alan bilgilere göre erkekle 43 ve kadınlar da 38 yaşında emekli olabilecek. Gündemden düşmeyen tasarı hakkındaki detaylar ise şu şekilde.

MHP Sundu

İlgili tasarı MHP tarafından sunulmuş olup gündeme yer alan bilgilere göre tasarının kabul edilmediği açıklandı. Tasarının kabul edilmemesi sonrasında ise çalışmanın şimdilik rafa kaldırılması söz konusu. Bunun yanı sıra Türkiye’de yer alan habere göre AK Partili vekillerinin bir kısmının tasarıya yeşil ışık yaktığı ama düzenlemenin 2,3 milyon kişiyi ilgilendirmesi ve ilk etapta 450 bin kişiye emeklilik hakkı tanınacak olması dolayısı ile tasarının olumsuz değerlendirildiği muhtemel bilgiler arasında yer alıyor.

Erken Emekliliğin Yolu Açılıyordu

İlgili teklifin meclisten sonra onaylanması durumunda 8 Eylül 1999’dan önce işe başlayan kadınların 38 yaşında, erkeklerin ise 43 yaşında emekli olabilmesinin yolu açılacaktı. İlgili tasarının rafa kaldırılmasından sonra EYT mağdurları tasarının tekrar düzenlenerek ele alınmasını istiyor. Fakat özellikle son zamanlarda erken emeklilik ile ilgili tartışmalara bakıldığında böyle bir tasarının tekrar gündeme gelmesinin ise zor olduğu ifade edilebilir.

Editör: TE Bilisim