Pandemi süreciyle önce ara verilen, sonrasında ise 17 Ağustos'ta yeni dönemin başlayacağı açıklanan okullarla ilgili belirsizlik hala sürüyor. 17 Ağustos tarihi itibariyle açılacağı belirtilse de mevcut pandemi süreci nedeniyle açılmasının ertelenmesi yönünde pek çok bilginin yer aldığı okullarla ilgili resmi açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapıldı.

Televizyon programında net açıklamalar yaptı

Özel bir televizyon programına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, okulların ne zaman açılacağı, eğitim ve öğretimin nasıl devam edeceği ile ilgili soruları yanıtladı. Açıklamalarında net ifadeler kullanan Bakan Selçuk öğretmen ve öğrencileri riske atmayacak bir formül üzerinde çalıştıklarını ve bir risk durumunun olması halinde ise en güvenli senaryonun uygulanacağını söyledi.

“Daha 2 ay var”

Şu an için 2 aylık bir sürenin bulunduğunu da özellikle vurgulayan Bakan Selçuk 2 ay öncesinden korona virüse yönelik bir açıklama yapmanın çok zor olduğunu söyledi. Bakan Selçuk bu konu ile ilgili, “2 ay sonrasına ilişkin tabloyu bilmiyoruz ki net bir şeyden bahsedelim. Bu konu pedagolojik bir konu. Bu meseleyi daha bütünsel düşünmek lazım. Ana kararlardan birisi, Bilim Kurulu ile ilişkili bir konu. Bizim amacımız okulları açmak ve açacağız. Bunun için de her türlü şartı iyileştirmek noktasında büyük bir gayretin içindeyiz. Yani bizim niyetimiz okulları açmaktır.” dedi.Yapılan toplantılarda ve hazırlıklarda tüm ihtimallerin değerlendirildiğini ve 4 farklı senaryonun hazırlandığını da belirten Bakan Selçuk senaryoları da tek tek açıkladı.

4 senaryo gündemde

Bakan Selçuk'un açıklamalarına göre ilk senaryo okulların açılması ve sorunsuz bir şekilde eğitimin devam etmesi. 2. senaryo ise pandemi nedeniyle okulların açılmaması ve tüm öğrencilerin Türkiye genelinde online eğitim ile eğitime devam etmesi. 3. senaryo ise belirli günlerde okulların açılıp kapatılması. Böyle bir durumda sınıfların yarısı belirli günlerde okula gelecek ve okullar temizlendikten sonra diğer yarısı farklı bir gün okula gelerek eğitimine devam edecek. Üzerinde durulan en son senaryo ise risk bulunan illerin kapsam dışında bırakılarak eğitimin devam etmesi. Bu bakımdan bölgesel olarak farkların da oluşması gündeme geliyor.

Editör: TE Bilisim