Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusun da öğretmen atamaları yapılmaya devam ediyor. Bilindiği üzere bu sene 20 bin kişilik atama gerçekleştirildi. Ağustos - Eylül ayında ek olarak 10 bin kişilik öğretmen atamasının daha yapılması bekleniyordu ancak bu konu hakkında her hangi bir açıklama yapılmadı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün öğretmen atamalarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Buna göre yeni dönem öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı ve detayları hakkında bilgi sahibi olunmuş oldu. Peki detaylar nedir, öğretmen atamaları ne zaman yapılacak.

YENİ ATAMALAR 2018'DE YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama ile bütçenin meclise sunulacağı ve onaylanasının ardından yeni öğretmen atamalarının 2018 yılında yapılacağı duyuruldu. Buna göre adaylar 2017 yılında 10 bin kişilik daha atamanın olmasını bekliyordu ancak güvenlik soruşturmalarının fazla sürmesi ve atamalar için bir aciliyetin olmadığından dolayı yeni dönem atamaların 2018'de yapılması uygun bulundu.

Daha öncede Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan atamaların bundan sonra ki atamaların 2018 yılı Şubat ayında yapılabileceği söylenmişti. Bilindiği üzere branşlara göre kadrolarda ki doluluk oranı giderek artıyor ve MEB atamalarını azaltmaya başladı. Buna göre şubat 2018'de atama yapılırsa 15 - 20 bin arası bir öğretmen alımının yapılması beklenmektedir.

TÜM ATAMALARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim