MEB tarafından bu yıl ilk defa uygulanacak olan ara tatil uygulaması ile birlikteöğrenciler artık daha sık aralıklarla tatil yapma olanağı elde ederken 2020 yaz tatili süresinin de 2 hafta azaldığı biliniyor. Bu sebeple eğitim öğretim yılı başlangıçlarında yaşanan okula uyum sorunun giderilmesi amaçlanırken öğrencilerile birlikte öğretmenler de bu dönem ilk ara tatillerine girmiş olacak. Peki ara tatil tarihi ne zaman? Kaç gün tatil olacak, tüm bilgiler haberin devamında yer almaktadır.

İlk Ara Tatil Ne Zaman?

MEB tarafından açıklanan takvime görebu dönemin ilk ara tatili 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında olacak ve hafta sonu tatillerinin de araya girmesiyle birlikte 16 Kasım 2019 Cumartesi gününden başlayarak 25 Kasım 2019 Pazartesi gününe kadar yaklaşık 9 gün kadar tatil yapmış olacaklar. Öğrencilerin sömestr tatili ve diğer dönem ara tatil zamanı ise şu şekilde; yarıyıl Tatili:20-31 Ocak 2019 ve 2. Ara Tatil: 6-10 Nisan 2019’da olacak.

MEB Program Hazırladı

Ara tatil döneminin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün içinde bulunduğu haftaya denk gelmesi nedeniyle "Öğretmene Vefa" temasıyla, fark yaratan öğretmenlerle söyleşi gibi birçok etkinlik gerçekleştirilecek.Şehit öğretmenler kabirleri başında anılacak, huzurevinde kalan emekli öğretmenler ziyaret edilmesi planlanıyor. Ayrıca bu etkinliklere öğretmenlerin yanında öğrenciler de katılabilecek.

Editör: TE Bilisim