Yeni kurulan üniversiteler başta olmak üzere pek çok kuruma ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine toplam 4 Bin 276 akademisyenin alınacağı duyuruldu.

Ülkemizde bütün şehirlerde üniversiteler bulunmaktadır bazı üniversiteler yıllardır eğitim faliyetini sürdürürken bazıları yeni kurulmuştur. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi başta olmak üzere boş olan kontenjanların doldurulması ve Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezleri gibi eğitim kurumlarına akademisyen alınacak. Hani kurumlara kaç akademisyen alınacağı belirtildi ve açıklanan toplam boş pozisyon ise 4 bin 276 olarak belirtildi.

MEB'e 781 Akademisyen

Açıklanan bilgi de Milli Eğitim Bakanlığına toplam 781 akademisyenin alınacağı belirtildi. Alınanca olan personeller müdür, müfettiş yardımcılığı, teftiş kurulu başkanlığı gibi pozisyonlarda çalışacak. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine ise toplamda 136 akademsiyenin alınacağı belirtildi. Ancak hangi pozisyonlarda görev yapacakları konusunda her hangi bir bilgi verilmedi.

Sırası ile Eskişehir Teknoloji Üniversitesine 603, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine 600, Tarsus Teknoloji Üniversitesine 601, Trabzon Üniversitesine 601, Van Zehra Üniversitesine 724, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 230 akademisyen alınacak.

Başvuru süreci son tarih gibi konularda her hangi bir açıklama yapılmadı ancak tahsis edilen boş kontenjanların bu sene (2016 yılı) içerisinde doldurulması beklenmektedir. Yani yakın bir zamanda tekrar açıklama yapılması beklenmektedir. Aynı zamanda yukarı da adı geçen Üniversitelerin resmi internet sitelerinden de konu ile alakalı olmak üzere yakın zamanda resmi yazılı açıklamalar beklenmektedir
Editör: TE Bilisim