Ülkemizde hazine bütçesinin en çok harcandığı kurum olarak bilinmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarını sürdürmekte ve açık olan pozisyonlar için öğretmen atamaları gerçekleştirmektedir. Bu sene 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapacak olan Milli Eğitim Bakanlığının bir süredir sonuçları açıklaması bekleniyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonuçları ne zaman açıklanacak aramaları sürdürülürken MEB tarafından dün resmi olarak açıklama yapıldı ve 24 Temmuz 2018 tarihinde sonuçların açıklanacağına ilişkin bilgi verildi. ugün sonuçların açıklanması beklenirken sonunda merakla beklenen sonuçlar açıklandı.

SORGULAMA SAYFASI

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından sabah saatlerinde yapılan toplantı ile tercih sonuçları açıklanmaya başladı ve kısa zamanda tüm sonuçlar açıklandı. Buna göre hangi adayın hangi ile hangi okula atandığı da öğrenilmiş oldu. Peki adaylar nereden sorgulamalarını yapacak? Buna göre adayların http://atama.meb.gov.tr/ linkini kopyalaması ve tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması gerekmektedir. Açılan ekran üzerinden T.C. kimlik numaralarını yazacak olan adaylar hangi okula hangi ile atandıklarını ya da tercih sonuçlarına göre atanamadıklarına dair bilgiyi edinebilmektedir. Branşlara göre atama puanlarına ilişkin de yine Milli Eğitim Bakanlığından resmi duyurunun gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim